Nummelan Autopiste Oy: Peräsimentie 9, 03100 Nummela        Puh. 09 222 3908          ma-pe 8-17

Autohuolto A. Huhtanen Oy: Raasakankuja 7, 03400 Vihti          Puh. 040 776 3978          ma-pe 8-17

Nummelan Autopiste Oy | Autohuolto A. Huhtanen Oy

Auton ilmastointihuolto Nummelassa ja Vihdissä

Autonvalmistajat suosittelevat auton ilmastointilaitteen huoltoa vähintään kahden vuoden välein. Säännöllisesti huollettu auton ilmastointilaite on tehokas ja taloudellinen käyttää. Huolletussa järjestelmässä kompressorin käyntiaika on lyhyt ja tehokas, jolloin ylimääräistä rasitetta apulaitehihnalle ja sitä kautta auton moottorille ei synny. Tällöin myös polttoaineen kulutus on pienimmillään.

Täysin ehjässäkin ilmastointilaitteessa kylmäainetta haihtuu jatkuvasti mm letkujen ja tiivisteiden kautta. Tämän vuoksi on tärkeää on tehdä auton ilmastointihuolto säännöllisesti. Tämä on paras keino välttää jääksi tiivistyneen kosteuden tai vaikkapa rasituksesta rikkoutuneen kompressorin aiheuttamien turhien kustannusten syntyminen. 

Kuivaimen vaihto ilmastointilaitteessa

Kuivain on ilmastointilaitteessa ikään kuin "suodatin". Kuivainen tehtävä on pitää järjestelmä puhtaana ja kuivana. 

Valmistajastasta riippuen kuivan tulee vaihtaa 5-6 vuoden välein, sillä kuivaimen kyky imee kosteutta itseensä on rajallinen. 

Ilmastointilaitteen kennon desifiointi

Usein auto käynnistettäessä ilmastointilaitteen lennolta tulee sisään tunkkainen epämiellyttävä haju. Tämä johtuu ilmastointilaitteen kennon pintaan jääneen kosteuden aiheuttamasta kasvustosta (bakteerit, homeet tms).

Tällöin kenno on erittäin hyvä desinfioida siihen tarkoitetulla aineella. 

Paras tapa pitää kenno puhtaan raikkaana ja nauttia laadukkaasta sisäilmasta autossa on desinfioida kenno esim kerran vuodessa huollossa tai joka toinen vuosi tehtävän ilmastointilaitteen huollon yhteydessä. 

Sisäilmansuodattimen vaihtaminen

Mikäli autosi huolletaan jo meillä säännöllisesti valmistajan huolto-ohjelman mukaan, vaihdamme sisäilmansuodattimen aina ajallaan.

Mikäli vierailet meillä ensimmäistä kertaa esim vain ilmastointilaitteen huollon merkeissä on sisäilmansuodatin syytä tarkastaa ja tarvittaessa vaihtaa uuteen. Sisäilmansuodattimen tarkoitus on puhdistaa auton sisälle tuleva ilma ulkoilman epäpuhtauksista kuten, maantiepöly, siitepöly, pienet roskat, neulaset, lehdet tms. 

Soita ja varaa aika auton ilmastointihuoltoon!

  • Säännöllinen auton ilmastointihuolto säästää autoa ja ehkäisee kalliimpia vikoja
  • Meillä autojen ilmastointihuollosta vastaavat koulutetut alan asiantuntijat